Kørekort til bil

 

Vælger du at tage dit kørekort hos AllDrive, er du garanteret en køreskole der tager højde for, at din hverdag skal hænge sammen. Vi er godt klar over, at du har en skole eller et arbejde, der skal passes, og derfor ligger vi altid vores teoritimer kl. 16. Derudover har du selv stor indflydelse på, hvornår dine kørelektioner skal ligge, og vi strikker dit forløb sammen, så det hænger sammen for dig.

 

Hvornår kan du begynde at tage kørekort?

 

Med de nye regler kan du begynde at tage kørekort fra 3 måneder før du fylder 17 år. Dog kræver start på dette tidspunkt, at begge dine forældre underskriver, at de har givet dig lov til at anmode om kørekort.

Vælger du at starte på dette tidspunkt, skal du være opmærksom på, at du først må gå til teoriprøve, når du er fyldt 17 år. Derudover må du heller ikke køre bil alene som 17-årig. Der skal du have en ledsager, der opfylder særlige krav.

Det obligatoriske når du skal have kørekort

 

Når du skal have kørekort, er der mange ting, du skal have styr på og få gennemført. Nedenfor kan du se de vigtige ting, du skal have styr på, som ikke er en del af din pakke hos os.

 • Lægeerklæring
 • Pasfoto
 • Har du en sygdom, der kan have betydning for din kørsel, skal du have en lægeerklæring herfor.

Derudover kommer prøvegebyr til teoriprøven og køreprøven. Alt dette gennemgår vi selvfølgelig til teoritimerne, så du har helt styr på det, og ikke misser noget.

Kørekort

Er du nysgerrig på hvordan det foregår?

Teorilektionerne

Lovkravetet er 29 Teorilektioner af 45 min. varighed

Et teorikursus tager kun ca. 8 uger, undervisningen finder sted hver Mandag i vores lokaler på Ringvejen 5 8500 Grenå, Lige over for McDonald’s.

Du vil derefter være klar til teoriprøven. Undervisningen er tilrettelagt efter en undervisningsplan, som er udgivet af politiet, det gør at, der er et fastsat program, som gør undervisningen seriøs og målrettet på en sjov måde. Der vil både blive gennemgået billeder og filmklip fra forskellige situationer i trafikken.

Teoriundervisningen bliver lagt sådan at når vi har lært noget i teori skal vi ud og afprøve det i trafikken. Når vi mødes til den første teorilektion, får I udleveret en lektionsplan. Det er et mindre hæfte, der beskriver forløbet om teori og praksis gang for gang. Lektionsplanen skal underskrives af os begge efter hver endt undevisning, Teoriundervisningen har en varighed på ca. 3 timer, hver gang vi mødes.

Kørelektionerne

Lovkravet er 16 kørelektioner af 45 min. varighed.

Hos AllDrive Køreskole giver vi dig ikke blot 16 kørelektioner for derefter at lade dig gå op til en prøve med tvivlsom udfald. Vi tager vores ansvar alvorligt og sætter en ære i, at give vore elever den individuelle undervisning som den enkelte har brug for før prøverne. Dette er din sikkerhed for et lærerigt og holdbart uddannelsesforløb.

Efter vi har gennemgået et emne i teori, skal du i den efterfølgende uge ud på vejen og prøve det du netop har lært.

Du vil hos AllDrive blive prøvet i mange forskellige trafik situationer, så du er godt rustet til, når du skal ud i trafikken alene. I starten kører vi ud på landet så, du kan lære at styre, placere og blive fortrolig med bilen. Som timerne går frem, kører vi længere ind mod byen. I byen vil du også blive undervist i diverse vendinger og parkeringer. Vi skal også ud at køre på motorvej, hvor turen måske kan gå til grænsen.

Manøvrebanen

Lovkravetet er 4 lektioner af 45 min. varighed.

Inden du kommer at køre ud på vej, skal du først ud at køre på en lukket øvelsesplads – også kaldet manøvrebane.

Manøvrebanen er første gang du må sætte dig i en bil og køre selv. Derfor kaldes manøvrebanen populært for “kravlegården”. Her får du mulighed for at lære at betjene køretøjet under trygge rammer.

Undervisningen på manøvrebanen forløber sig over 4 lektioner á 45 min.

I de fire lektioner vil du bl.a. blive undervist i igangsætning og standsning,

kørsel i 8-taller, baglæns kørsel med svingning og parkering i bås.

Køreteknisk Anlæg

Lovkravetet er 4 lektioner af 45 min. varighed.

Du kan tidligst komme på glatbane, når du har gennemført samtlige obligatoriske lektioner i teori samt alle kørelektioner frem til det køretekniske kursus på køreteknisk anlæg (glatbane).

Egentligt foregår det køretekniske kursus ikke udelukkende på glatbane. Derfor er det ikke helt korrekt at kalde køreteknisk anlæg for glatbane. Øvelserne gennemgås først på tør bane.

Manøvrerne på køreteknisk anlæg tager udgangspunkt i den undervisning

om køretekniske forhold, din kørelærer har gennemgået med dig i teorilokalet forinden.

Hermed får du kendskab til hastighed, styring og bremsning skal tilpasses

efter forholdene samt hvordan du bedst muligt

behersker køretøjet i kritiske situationer.

Når hver øvelse er udført på tør vejbane, gentages manøvren på glatbane,

så du lærer hvor meget hastigheden skal reduceres på glat vejbane for

sikkert at kunne udføre den tilsvarende øvelse,

du lige har gennemført på tør bane.

Skolevognen

Her hos AllDrive køre vi en en Hyundai I30 fra 2017. Bilen er udstyret med meget sikkerhedsudstyr og er derfor en meget sikker skolevogn. Den er nem at styre rundt i trafikken når, vi skal køre byen tynd.

Bilen har en rigtig god størrelse til nybegyndere, den er ikke for stor, og er derfor let at styre rundt i trafiken. Her hos AllDrive skal vi nok lære dig at betjene og køre bilen. Det gælder også noget af alt det udstyr bilen har fordi der kommer mere og mere udstyr på markedet.

Vi vil godt sende jer ud i trafiken med en god mavefornemmelse om at kunne betjene bilen.

Bilens udstyr:

 • Automatisk Skiltegenkendelse
 • LED forlygter
 • Nøglefri betjening
 • Regnsensor
 • Blindvinkel sensor
 • Bakkamera
 • Baksensor
 • Fartpilot
 • Automatisk lys

Det er bare for at nævne noget af hvad, der er i bilen.

Anmeldelse

i30 giver en følelse af elegance, kvalitet og rummelighed. Og det er faktisk mere end en følelse den nye i30 er nemlig en af de mest rummelige biler i sin klasse. Den har ikke bare et roligt og elegant interiør, den er også fuld af systemer, der gør det lettere for føreren at eksempelvis navigere og parkere. Dens imponerende vifte af sikkerhedsudstyr kommer desuden som standard i alle modeller og er med til at give alle ro i sindet.

 
Lægeerklæringen

Når du er nyerhverver af kørekort skal du have lavet en lægeerklæring hos egen læge.

Hos AllDrive Køreskole opfordrer vi dig til at få lavet en lægeerklæring allerede inden du går i gang med dit kørekortforløb. Hos lægen skal du godkendes til at få udstedt en lægeerklæring til Gruppe 1, der erklærer at du er af den fornødne åndelige samt legemlige førlighed. Vær meget opmærksom på, at der kan være forskellige udfordringer med din lægeerklæring på bagrund af visse sygdomme og lidelser så som f.eks.:

 • ADHD,
 • Diabetes
 • Besvimelse (herunder epilepsi)
 • Væsentlig nedsat hørelse
 • Væsentlig nedsat syn
 • Medfødt hjertefejl
 • Forhøjet blodtryk
 • Visse psykiske lidelser
 • Visse motoriske lidelser.
 • mv.

I ovenstående tilfælde har borgerservice ikke bemyndigelse til at kunne godkende din ansøgning om kørekort – Herfor sendes din ansøgning videre til embedslægen i den region du bor.

Embedslægen vurderer her endeligt og enerådigt hvorvidt din ansøgning kan godkendes fuldt ud eller under hvilke særlige omstændigheder din ansøgning delvist kan godkendes” dette kan tage op til 8 uger.

Førstehjælp

Det er et lovkrav at gennemføre et færdselsrelateret førstehjælpskursus ved førstegangserhvervelse af førerret.

Ellers får du ikke udstedt kørekortet!

Det vil sige at du ikke behøver at tage et kursus i færdselsrelateret førstehjælp, hvis du er igang med at generhverve dit kørekort.

Undervisningen i færdselsrelateret førstehjælp skal afholdes af instruktører godkendt af Dansk Førstehjælpsråd.

Hele undervisningsforløbet skal praktiseres og gennemføres i overensstemmelse med undervisningsplanerne udarbejdet af Dansk Førstehjælpsråd.

Det færdselsrelaterede førstehjælpskursus udgør 8 timers undervisning fordelt i følgende emner:

 • Basal genoplivning – 4 timer
 • Færdselsrelateret førstehjælp – 4 timer

Du skal ved afslutningen af det færdselsrelaterede førstehjælpskursus være i stand til at:

 • handle hensigtsmæssigt på et skadested, herunder håndtere flere tilskadekomne og kunne tage de nødvendige forholdsregler for ikke selv at komme til skade,
 • yde basal genoplivning til en person uden vejrtrækning og livstegn,
 • yde førstehjælp til de typiske skader i forbindelse med trafikulykker, og
 • forebygge chok, herunder føre en beroligende samtale med den/de tilskadekomne.
Hvornår må du starte?

Du kan starte hos AllDrive, når du er 16 år og 9 måneder.

Før du starter hos os, skal du sikre dig, at begge dine forældre (indehavere af forældremyndigheden) vil give dig tilladelse til at køre bil som 17-årig. De skal nemlig skrive under på, at de giver dig lov på din ansøgning om kørekort.

Du kan tidligst gå til praktisk køreprøve, når du er fyldt 17 år.

Når du har bestået teori- og køreprøve, må du køre bil med en erfaren bilist – fx din far og/eller mor som ledsager, indtil du er 18 år.

Når en 17-årig kører bilen, vil bilens lovpligtige forsikring som udgangspunkt dække på samme måde, som hvis andre med gyldigt kørekort kører bilen.

Vær dog opmærksom på at nogle forsikringer

har højere selvrisiko for førere under 25 år.

Kontakt dit forsikringsselskab,

hvis du er tvivl om noget.

Desuden skal du som ledsager for en 17-årig

opfylde en række krav selvom du “kun” er passager.

Andre sædvanlige udgifter
Statslig prøvegebyr til politiet

600,-

Lægeerklæring, Lægens pris

ca. 450,-

pr. ekstra kørelektion efter behov

550,-

Færdselsrelateret førstehjælp

ca. 500,-